Gites d’Ardenne

+32 (0)477 35 36 42

Ontdek de streek rond Houyet

Iets Actiever

Wandelen

Er beginnen verschillende wandel- en fietsroutes op wandelafstand van de gîtes (100m).

De meeste gebruikelijke wandeltoer van La Ferme d’Harroy is 5 km. Deze geasfalteerde wandeling is ideaal voor rolstoelgebruikers, kinderkoetsen, beginnende fietsertjes.

Een iets sportievere maar heel mooie wandeling is de GR 126 van Houyet gare tot Gendron gare. Deze wandeling wordt omschreven als één van de mooiste GR routes in België (ongeveer 10 km). Terugkomen kan met de trein (Gendron- Houyet)

Wandelkaarten zijn verkrijgbaar bij het kantoor toerisme Houyet aan het station. (7,5 €)
 

Fietsen

Aangename en verkeersvrije RaVeL (22 km) van Houyet tot Jemelle (Rochefort)

Verschillende routes om te mountainbiken vlakbij de gîtes

Provinciaal Domein van Chevetogne Het Provinciaal domein van Chevetogne bevindt zich, te midden van natuurgroene heuvels en dalen en strekt zich uit over meer dan 600 ha van prachtige en heel diverse landschappen. Het Domein beantwoordt aan de verwachtingen van de hele familie met zijn gezellige plekjes, wandelpaden doorheen bos en tuinen, sportterreinen en nog veel meer. Het zijn vooral de sprookjesachtige speelpleinen die tot de verbeelding van de kleinsten spreekt. Op verschillende tijdstippen van het jaar zijn thema weekends en deze zijn een echte aanrader.

U vertoeft hier gemakkelijk een ganse dag met familie en vrienden. (kindvriendelijk park)

Paardrijden Paardrijden in manege of in de bossen. Het is mogelijk, in Gendron bij Dave City Ranch of bij Hostellerie Hérock in Hérock (ook voor kinderen)
Kayakken Start van de afvaart van de Lesse is op wandelafstand van alle gïtes. Niet alle seizoenen mogelijk. Informeer bij de gele kajaks Libert of bij Dinant-Evasion. Mogelijkheden om een lange afdaling van 21 km te doen of een kortere van 12 km.
Strand aan de Lesse Tijdens de zomermaanden kan u vertoeven aan het strand van Houyet. Daar kan u pootje baden en een picknick benuttigen op de weide.
Zwemmen TIjdens de maanden juli en augustus kan u, mits een kleine bijdrage, gebruik maken van het openlucht zwembad op de camping in Houyet

U kan ook naar het Provinciaal Domein van Chevetogne (14 km), waar een openlucht zwembad is (enkel tijdens de zomermaanden; juli en augustus)

In Givet (15 km) is een subtropisch zwembad met glijbanen, kinderbad, peuterbad, buitenbad. (Centre Aqualudique Rivéa)
 

Rotsklimmen In deze streek zijn er verschillende rotsmassieven die men kan uittesten, hieronder een kleine opsomming (maar daarom niet de volledige,…)
Pont à Lesse (minder gekend dan Freyr)
Freyr (grootste en hoogste klimmassief van België)
Les Aiguilles de Chaleux (dichtbij Gendron)
 
Langlaufen (30 km) Langlaufen kan in Gedinne
Actieve Teambuilding Contacteer Dinant- Evasion, hun aanbod is heel groot en uitgebreid
Electrica Travel Genieten van Dinant en omstreken met een elektrische vespa.  Klijk hier voor meer info.  Electrica Travel.

Iets meer Cultureel

Domein van Han Domein van Han met zijn grotten, Wild life dierenpark en hun unieke speleo parcours
Op het domein van Han kan u een ganse dag vertoeven en zowel jong als oud zullen zich hier niet gauw vervelen. De grotten zijn fantastisch maar met kleine kinderen is dit minder aan te raden. De begeleide tocht duurt net iets te lang voor hen. Idealer is het wild life dierenpark waar we met een oud treintje door het park rijden en verschillende dieren kunnen zien. En als afsluiter kunnen de actievelingen hun energie kwijt in het speleo parcours of de levensgenieters vragen een drankje op het grote terras van het domein.
Grotten van Dinant De Grotten van Dinant zijn dan minder gekend dan die van Han, maar toch vind ik het een pareltje. Hun naam Grotte la Merveilleuse hebben ze te danken aan een zaal diep onder de grond met watervallen, kleurrijke rotsgordijnen, hun stalagmieten en stalactieten. Zeker de moeite waard wanneer u Dinant wil bezoeken.
Dinant, zijn citadelle en zijn boottochten op de Maas Dinant kent een rijke geschiedenis, de citadelle is hier een prachtig voorbeeld van. Ook kinderen vinden dit een leuke plaats om te bezoeken. Probeer misschien ook eens een boottochtje op de Maas.
Muziek in Dinant Bij Maison de Pataphonie gaat u reizen door een wereld van muziek en klanken. Ze omschrijven zichzelf dan ook niet als een museum, niet als een school en ook niet als een opleidingscentrum maar ze zijn in de eerste plaats een ruimte waarin men in alle vrijheid en met de grootst mogelijke inventiviteit muziek kan ontdekken en maken. Enkel op afspraak. Onze belevenis was zeer positief. Aanrader voor volwassenen en kinderen.
Chateau de Vêves Al spelend kennis maken met de middeleeuwen van het kasteel van Vêves. Jongens worden er ridder, meisjes kasteelvrouw of prinses. Een charmant, klein kasteel die in combinatie met andere kastelen, tuinen kan bezocht worden (via een combiticket). Voor jong en oud.
Domein van Furfooz Bij het domein van Furfooz zijn er verschillende bezienswaardigheden in de kijker gezet. Zowel voor jong als oud, maar opgepast, de wandeling die wordt voorgesteld is voor actievelingen (niet zo heel grote wandeling, maar ze gaat wel sterk op en af met trapjes!) Persoonlijk vind ik deze uitstap best heel fijn, de vele trappen en de grotten vinden de kinderen dan super leuk. En de uitzichten die je hier hebt zijn fabelachtig mooi.
Tuinen van Annevoie Een schitterend stukje Waals erfgoed op 15 minuten rijden van de gites. Ontdek hier de de betoverende (Water)Tuinen van Annevoie die zijn ontstaan uit de XVIII de eeuw.
Het boekendorp Redu Het boekendorp Redu, is met zijn 400 inwoners, een fraai voorbeeld van milieuvriendelijk, ruraal en cultureel toerisme. Er is een papiermaker, een boekbinder en een kalligraaf, allen zijn ze klein en ambachtelijk aan het werk. Dit kleine dorp heeft 30 handelaren waarvan 15 boekhandelaars en een ander aantal eet- en drinkgelegenheden zijn.

Iets meer gastronomisch

Slakkenkwekerij van Warnant Hier, bij deze ambachtelijke slakkenkwekerij, kan u zelf zien hoe men slakken kweekt en bereidt. Alles gebeurt nog op een ambachtelijke wijze. Na een kleine rondgang is er een degustatie. Zelfs kinderen genoten van deze trip.
Brouwerij Du Bocq Op een boogscheut ligt één van de laatste traditionele Belgische brouwerijen, ‘Brouwerij Du Bocq‘. Hun specialiteit, Bieren produceren met hoge gisting en hergisting op de fles. Een rondleiding en het proeven van het bier is mogelijk, maar neem op voorhand contact.
Brouwerij Caracole In Falmignoul een deelgemeente van Dinant ligt een kleine ambachtelijke brouwerij ‘Caracole‘. De bieren worden nog in koperen ketels op houtvuur gebrouwen. Een brouwerij die rondleidingen heeft (best informeren op voorhand) en waar nadien mag geproefd worden.
Restaurants in de buurt Dit aanbod is te uitgebreid en te verschillend. (stijl/ prijs/…)
Vertel ons uw wensen en wij helpen je om jouw ideaal restaurant in de buurt te vinden.